sosyal medya trenini kaçırmadan..
Twitter son günlerde Facebook ‘ un bir hayli önüne geçti. Aslında Twitter ‘ ı büyük bir köy konuşulanları da köy kahvesinde yaşananlar olarak düşünebilirsiniz. Nerede ne varsa hemen öğrenme şansına sahip olduğunuz gibi bu durum çoğu zaman bilgi kirliliğine de yol açmakta. İnsanlar bazen kurumsal kimliklerini de bir kenara bırakıp rahatlıkla dökmek istedikleri taşları dökebiliyorlar.
Hiç şüphesiz twitter takipçi sayısı olarak yakın bir gelecekte Facebook ‘ un popülaritesini ele geçirecek ve çok daha fonksiyonel hale gelecektir. Peki hiç düşündünüz mü dünya da saniye de kaç internet sitesi açılıyor ? Bu sitelerin kurulması aşamasında ülkemiz ‘ in pastadan aldığı pay ne kadar. Olimpiyatlar konusunda bile bilgileri olimpiyatlar adına açılan site ya da bloglardan değil spor sitelerinden ediniyoruz. Batı dünyasında ise bu durum hiç böyle değil.Bizden çok daha fazla teknolojiye odaklandıkları kesin.
Peki bu işin sırrı Teknokentler de mi ,slikon vadilerinde mi..? Bakın yıllardır biz övünerek gururla hazırladığımız Pardus ‘ tan bahsediyoruz.Peki neden yerli arama motoru projelerimiz yerinde sayıyor. Ruslar ‘ ın arama motoru Yandex bile Türkiye de ofis açıp tanıtım faaliyetlerine girişirken biz neden hala yabancı arama motorlarında zorlanıyoruz. Kabul edelim Google ve Altavista gibi arama motorları büyük kolaylık. Ancak artık bu işe bir yerinden de başlamanın zamanı geldi geçiyor. Oysa ki biz patlamayı alışveriş sitelerinde yaşıyoruz.İyileri olduğu gibi kötüleri de piyasayı ele geçirmiş durumda.
Kendimize ait bir sosyal ağ dan geçtim kendimize ait bir değil onlarca yazılım üretmeliyiz ve bu yazılımlara kaynak sağlamalıyız. Bizim kullandığımız Twitter çok basit bir arayüz den oluşmakta. Ancak bu fikrin hayata geçmesinin kolay olmadığına eminim. Yine de bu kadar sürede tutulması üretim aşamasından çok daha kolay oldu. Dünya da yakın gelecekte dijital dünya çok daha fazla hayatımıza girecek. Treni kaçırmadan İstasyonda olmalıyız.
Benden söylemesi..
http://zoomlabakalim.blogspot.com/
Hiç yorum yok: